Tietoa liitosta

Autoalan ja korjaamoiden liitto r.y.

Autoalan ja korjaamoiden Liitto r.y. eli AAKL on vuonna 1978 perustettu pieniä ja keskisuuria riippumattomia autokorjaamoita edustava järjestö. Liiton sääntöjen mukaan liiton tarkoituksena on olla Suomessa toimivien autoalan liikkeiden ja korjaamoiden etu- ja työnantajajärjestö.

Liitto valvoo jäsentensä yhteisiä etuja alaa koskevissa ajankohtaisissa ammatillisissa, teknisissä ja kaupallisissa kysymyksissä. Liitto pyrkii edistämään jäsenkuntansa korkean ammatillisen tason saavuttamista. Liitto pitää yhteyttä viranomaisiin ja muihin alan järjestöihin.

AAKL:n jäsenenä saat mm. seuraavat edut jäsenedut

  • Asiantuntija-apua esim. työsopimusasioissa ja erilaisissa ongelmatilanteissa
  • Vertaistukea ja apua teknisten ongelmien ratkaisemiseksi
  • Tietoa alan yleisestä kehityksestä, alan ammattijulkaisuja ym.
  • Apua kuluttajariita-asioiden hoidossa
  • Työnantajapalvelut
  • Monipuolista koulutustarjontaa sekä tekniseen osaamiseen että yrittäjyyteen liittyen
  • Autoalan Keskusliiton laatu- ja ympäristöohjelmat
  • Laajat sidosryhmäsuhde- ja yhteistyöverkostot
  • Korjaamo- ja Varaosaviestin sekä Suomen Autolehden

Autoalan Keskusliiton korikorjaamolaatuluokitus

Ajoneuvojen uuden koriteknologian myötä osaamisen ja laitteiden vaatimukset kasvavat. Erityisasiantuntemusta vaativat korikorjaukset tulee kohdistaa niiden suorittamiseen huolellisesti perehtyneille korikorjaamoille. Korikorjaamoille suositellaan laadunhallintajärjestelmää. Tämä on toteutettu tuottamalla korikorjauksiin erikoistuneille korjaamoille ajoneuvoon kolarin yhteydessä syntyneen vaurion mukainen korikorjaamolaatuluokitus. Koko vahinkoprosessi käydään läpi luokituksessa vahingon haltuunotosta työn luovutukseen. Luokituksen pohjana toimii korikorjaamon itsearviointi, joka todennetaan virallisella auditoinnilla, jossa varmennetaan korikorjaamon vaativuusluokka. Auditointeja suorittaa Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy.
Lue lisää »

Tunnukset korjaamon itsearviointiin

Mikäli yrityksesi ei ole vielä mukana korikorjaamolaatuluokituksessa, ota yhteyttä Tia Laudieniin, tia.laudien(a)akl.fi saadaksesi tunnukset, jolloin voit tehdä korjaamosi itsearvioinnin. Lisätietoja korikorjaamolaatuluokituksesta antaa Jouko Sohlberg, jouko.sohlberg(a)akl.fi

AKL-Laatuohjelmat ja AKL-Ympäristöohjelma

Autoalan Keskusliitto ry on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa kehittänyt alalle AKL-Laatu- ja Ympäristöohjelmat. Tutustu mm. AKL-Laatuohjelmaan automaalaamolle ja AKL-Laatuohjelmaan korikorjaamolle ja automaalaamolle.
Lue lisää »

Sertifioinnit ja auditoinnit AKL-Sertifiointi Oy:stä

AKL-Sertifiointi Oy tarjoaa kansainvälisesti hyväksyttyjen ISO 9001 - ja ISO 14001 -standardien sertifiointeja ja auditointeja kustannustehokkaasti. Voitte liittyä myös Energiatehokkuuden toimenpideohjelmaan kauttamme.
Tutustu tästä »